Couscoussalade met cherrytomaatjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

250 gram couscous

Olijfolie

2 theelepels ras el hanout

500 gram cherrytomaatjes

2 uien, gehalveerd in dunne plakken

50 gram rozijnen

1 theelepel komijnzaad

50 gram walnoten, gehakt

15 gram korianderblad, in reepjes gesneden

15 gram muntblaadjes, in reepjes gesneden

1 citroen, schil geraspt en geperst

Zout & peper

300 gram kipfilet

Bereiding

Doe de couscous in een schaal. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over, bestrooi met 1 theelepel ras el hanout, 3/4 theelepel zout en royaal peper. Bereid verder volgens verpakking. Haal een vork door de couscous zodat deze rul wordt en laat afkoelen.

Doe 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en zet hem op hoog vuur. voeg als de olie heet is de tomaatjes toe en bak in 3-4 minuten onder af en toe roeren tot ze bruin zijn en openbarsten. Schut de tomaatjes uit de pan en bestrooi ze met zout.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg de uien, de overgebleven theelepel ras el hanout en zout toe en bak ongeveer 10 minuten tot de uien goudbruin en gaar zijn. Haal van het vuur en roer de rozijnen door de uien. Laat afkoelen.

Meng de couscous met het uien-rozijnmengsel, komijnzaad, walnoten, kruiden, citroenrasp en 1 eetlepel van de sap, zout en peper.

Snijd de kipfilet in blokjes, bestrooi met zout & peper en wat olijfolie. Bak de kipfiletblokjes op middelhoog vuur bruin en gaar. 

Schep de couscoussalade op vier borden en verdeel de tomaatjes en kipblokjes erover.


Tip: in plaats van walnoten kunnen ook gezouten geroosterde amandelen gebruikt worden. De salade is zonder de kipblokjes ook lekker als salade bij de BBQ.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin