
Couscoussalade met cherrytomaatjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
250 gram couscous
Olijfolie
2 theelepels ras el hanout
500 gram cherrytomaatjes
2 uien, gehalveerd in dunne plakken
50 gram rozijnen
1 theelepel komijnzaad
50 gram walnoten, gehakt
15 gram korianderblad, in reepjes gesneden
15 gram muntblaadjes, in reepjes gesneden
1 citroen, schil geraspt en geperst
Zout & peper
300 gram kipfilet
Bereiding
Doe de couscous in een schaal. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over, bestrooi met 1 theelepel ras el hanout, 3/4 theelepel zout en royaal peper. Bereid verder volgens verpakking. Haal een vork door de couscous zodat deze rul wordt en laat afkoelen.
Doe 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en zet hem op hoog vuur. voeg als de olie heet is de tomaatjes toe en bak in 3-4 minuten onder af en toe roeren tot ze bruin zijn en openbarsten. Schut de tomaatjes uit de pan en bestrooi ze met zout.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan op halfhoog vuur. Voeg de uien, de overgebleven theelepel ras el hanout en zout toe en bak ongeveer 10 minuten tot de uien goudbruin en gaar zijn. Haal van het vuur en roer de rozijnen door de uien. Laat afkoelen.
Meng de couscous met het uien-rozijnmengsel, komijnzaad, walnoten, kruiden, citroenrasp en 1 eetlepel van de sap, zout en peper.
Snijd de kipfilet in blokjes, bestrooi met zout & peper en wat olijfolie. Bak de kipfiletblokjes op middelhoog vuur bruin en gaar.
Schep de couscoussalade op vier borden en verdeel de tomaatjes en kipblokjes erover.
Tip: in plaats van walnoten kunnen ook gezouten geroosterde amandelen gebruikt worden. De salade is zonder de kipblokjes ook lekker als salade bij de BBQ.