Mosterdsoep met Spek

Soep voor 4 personen

Ingrediënten

1 ui

1 teentje knoflook

1 prei

2 eetlepels zonnebloemolie

300 gram aardappelen

500 ml water

1 groentebouillonblokje

150 gram ontbijtspek

5 gram bieslook

2 eetlepels grove Groninger mosterd


Het eerste recept voor mosterd dateert uit de eerste eeuw na Christus en is opgetekend door de Romeinse auteur Lucius Columella. Ook Nederlanders zijn al vele eeuwen vertrouwd met mosterd

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook en prei aan.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de pan met prei. voeg de aardappelblokjes toe en laat 15 minuten koken.

Bak ondertussen het spek krokant in een koekenpan zonder olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn.

Voeg de mosterd toe aan de soep en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.



Afwerking: Schep de soep in kommen en garneer met het spek en de bieslook.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin