Aardappelen uit de oven 

Patatas Bravas

Ingrediënten

1 ui, fijngehakt

2 eetlepels olijfolie

1 laurierblad

2 rode chilipepers

2 theelepels knoflook, fijngehakt

1 eetlepel tomatenpuree

1/2 theelepel suiker

1 eetlepel sojasaus

450 gram pomodoretomaten uit blik, klein gesneden

15 ml witte wijn

Zout & peper

8 middelgrote aardappelen


Ui is kenmerkend om zijn sterke smaak en geur. De ui behoort tot de lookfamilie samen met de knoflook, de prei en de sjalot. Uien zijn een van de oudste groenten. De piramidebouwers uit het oude Egypte waren al bekend met dit bolgewas. De Egyptenaren gebruikten uien als offer aan de Nijlgoden.

Bereiding saus

Verhit de olie op laag vuur en bak de ui met het laurierblad tot de ui zacht is. Voeg de chilipepers, knoflook, tomatenpuree, suiker en sojasaus toe. Laat alles nog 5 minuten sudderen op laag vuur.

Voeg de kleingesneden tomaten en de witte wijn toe. Breng alles al omscheppend aan de kook en laat de saus 10 minuten sudderen. Strooi er zout en peper naar smaak bij. De saus moet enigszins zoet zijn, en niet allen maar naar tomaat smaken.

Bereiding aardappelen

Snijd de aardappelen in kleinere stukken. Doe ze in een ovenschaal, strooi er zout en vers gemalen peper over en bestrijk ze met gesmolten boter. Rooster ze in een op 230 graden voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Schep de tomatensaus over de aardappelen.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin