Koolsalade

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten salade

200 gram witte kool, fijn geschaafd

100 gram rodekool, fijn geschaafd

100 gram wortels, grof geraspt

5 eetlepels mayonaise

2 eetlepels witte wijnazijn

1 theelepel suiker

Zout & Peper


Ook lekker bij de BBQ!

Bereiding

Roer de mayonaise, azijn en suiker met zout en peper in een grote schaal door elkaar. 

Voeg de kool en wortel toe en schep alles goed om.

Zet de salade tot gebruik in de koelkast.



De rodekool is een van de oudste koolsoorten en heeft een kenmerkende donkerpaarse kleur. Het is een zogenaamde sluitkool (gesloten krop) die er niet alleen heel mooi uitziet maar ook erg gezond is. Het belangrijkste is natuurlijk de lichtzoete, beetje bittere en kenmerkende smaak. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin