
Appelkruimel cheesecake in een glaasje
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten
200 gram roomkaas
125 ml slagroom
30 gram suiker
2 appels
2 theelepels kaneel
klontje roomboter
Crumble
60 gram bloem
30 gram koude roomboter
30 gram suiker
Slagroom, ook wel volle room genoemd, is ook gemaakt van koemelk en bevat minimaal 30% vet. Deze room is dus een stuk vetter dan kookroom. Doordat slagroom veel vet bevat, kun je dit product perfect opkloppen tot een mooie stevige room.
Bereiding
Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Klop in een ander kom de roomkaas soepel en luchtig. Voeg de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
Giet de cheesecake mousse in 4 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Voor de crumble verwarm je de oven voor op 200 graden.
Doe de bloem met de roomboter en de suiker in een kom. Vorm hier met je vingers grover kruimels van. Verdeel de crumble over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekkruimels in 12-15 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op de bakplaat.
Schil de appeltjes en snijd deze in blokjes. Verhit wat roomboter in een pannetje en bak de appelstukjes samen met wat kaneel goudbruin. Voeg eventueel een scheutje calvados toe. Laat de appeltjes iets afkoelen.
Verdeel de appeltjes over de cheesecake mousse. Verdeel de crumble er overheen.
Serveer de appelkruimel cheescake mousse met een lekkere dot slagroom.
Extra nodig: 4 glaasjes