Cannelloni met spinazie (v)

Hoofdgerecht voor 4/5 personen

Ingrediënten 

1 kg gekruide spinazie uit de diepvries

2 broodjes

200 gram ricotta

1 eierdooier

Zout & peper

Paneermeel 

1 eetlepel olijfolie

28 cannellonirollen

2 grote tomaten

2 takjes basilicum

200 gram gorgonzola

200 gram room

100 gram geraspte kaas

Bereiding

Laat de spinazie in een scheutje water in een pan op een laag vuur ontdooien. Snijd de broodjes in kleine stukjes, doe ze in een kom en meng de ricotta, eidooier en spinazie erdoor. Kruid het geheel krachtig met zout en peper. Meng er als het mengsel niet stevig genoeg is een paar eetlepels paneermeel door. Doe het mengsel dan in een spuitzak.

Vet een grote ovenschaal in met olijfolie. Vul de cannellonirollen met het mengsel en leg ze naast elkaar in de vorm. Verwarm de over voor op 180 - 200 graden.

Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een kom. Hak de basilicum fijn en meng door de tomaten. Verdeel dit mengsel over de rollen.

Verwarm de gorgonzola en room in een klein pannetje, kruid met zout en peper, giet het over de rollen en bestrooi ze met gratineerkaas. Bak de cannelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking in 30-35 minuten beetgaar en goudbruin in de oven.


Spinazie is een oude groente die voor het eerst in het Perzische Rijk geteeld werd. Terwijl spinazie al eeuwen eerder geteeld werd in China, bereikte de plant Europa in de twaalfde eeuw met de komst van de Moren in Spanje. Het eerste gebruik bleef beperkt tot laxeermiddel. Het laxeereffect is te danken aan het hoge gehalte aan oxaalzuur. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin