Gebakken rijst (v)

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

360 gram rijst, gekookt en gekoeld

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

100 gram erwtjes

2 eetlepels sesamolie

2 scheutjes sojasaus

2 bosuitjes

2 theelepels sambal

100 gram wortel, geraspt

2 eieren

Peper & zout


Sesamolie is bruin van kleur en nootachtig van smaak. Je kunt sesamolie gebruiken om gerechten de bepalende smaak en geur te geven die sesam kenmerkt. Olie van geroosterd sesamzaad doet het goed in dressings, sauzen en roerbakgerechten. Daarnaast is sesamolie zeer geschikt om te gebruiken in salades. 

Bereiding

verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de sesamolie toe.

Klop het ei in een kom. Giet het eimengsel in de hete pan, voeg een scheutje sojasaus en de theelepel sambal toe. Roerbak het tot het ei begint te stollen.

Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan de pan en roerbak ze samen met het ei tot de uit zacht en geurig is. 

Voeg de wortel en erwtjes toe aan de pan en roerbak nog een paar minuten tot de groenten iets zachter worden.

Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roerbak alles samen. Zorg ervoor dat de rijst gelijkmatig gemengd is met de groenten en de smaakmakers.

Voeg de fijngesneden bosui toe en roerbak nog een minuut.  Breng de rijst op smaak met zout en peper. 


Serveer met kroepoek, extra sambal en gebakken uitjes naar smaak.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin