Broodje Halloumi burger met avocadospread

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 hamburgerbroodjes

2 verpakkingen Halloumi Dodoni 225 gr.

80 gr gemengde sla

10 cm komkommer

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 avocado

2 el Griekse Yoghurt

2 el sushi azijn

Takje verse peterselie

Peper en zout




Bereiding

Snijd de rode ui in dunne ringen. Leg ze in een bakje met de sushiazijn.

Verwarm een grillpan of je contactgrill. Snijd de Halloumi in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik en grill ze in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin. Halveer de broodjes en leg ze ook even op de grill.

Prak de avocado fijn met de Griekse Yoghurt, een gehakt teentje knoflook en wat vers gehakte peterselie. Breng de avocadospread op smaak met peper en zout.

Beleg de onderkant van het broodje met wat gemengde sla, een paar reepjes komkommer. Verdeel de gegrilde Halloumi over het broodje.

Garneer de Halloumi burger met een lepel avocadospread en wat zoetzure rode ui.


De Cypriotische Halloumi kaas van geiten- en schapenmelk kan soms ook wat koemelk bevatten. Halloumi heeft een wat "gelaagde" vlezige structuur, is een beetje elastisch en stevig en smaakt zout. Groot voordeel van halloumi: de kaas smelt niet snel. Hierdoor kun je halloumi verhitten in bijvoorbeeld een grillpan of zelfs op de barbecue. Tijdens het bakken ontstaat dan een krokant laagje.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin