Portebello's Carprese (nieuw)

4 porties

Ingrediënten 

4 Portobello's

2 bol Buffel Mozzarella

16 Zongedroogde Tomaatjes

4 takjes Verse Basilicum

4 eetlepels Balsamico Siroop

Versgemalen Zwarte Peper

Grof Zeezout


Een portobello is niets anders dan een uit de kluit gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. De smaak van portobello is sterker dan die van kastanjechampignons. Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland.  

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng die met elkaar in een kommetje. Vul vervolgens de portobello's met het mengsel en bestrooi ze vervolgens met wat versgemalen zwarte peper en een klein beetje grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de gevulde portobello's dan op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Rooster de portobello's nu ongeveer 12 minuten.

Hak ondertussen de blaadjes basilicum klein en pak de balsamico siroop erbij.

Zijn de portobello's klaar? Haal ze dan van de BBQ en leg ze op een bord of serveerplank. Verdeel de balsamico siroop over de portobello's en bestrooi daarna met de gehakte basilicum. Eet smakelijk!

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin