Bacon & champignon orzo
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Ingrediënten
300 gram spekjes
500 gram kastanje champignons in kwarten gesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
20 gram tijm gehakt
800 ml kippenbouillon
200 ml crème fraiche
360 gram orzo
100 gram spinazie
50 gram geraspte kaas
Denk je aan spinazie, dan denk je aan Popeye, de tekenfilmheld die beresterk wordt nadat hij een blikje spinazie achterover heeft geslagen. Dit imago is echter onterecht, het is door de Amerikaanse voedselindustrie gecreëerd om de spinazieconsumptie te stimuleren. Spinazie bevat weliswaar meer ijzer dan de meeste andere groenten maar het effect is jarenlang overschat.
Bereiding
Verhit olijfolie in een pan. Bak hierin de spekjes en champignons ongeveer 5 minuten.
Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog ongeveer 1 minuut mee.
Voeg de crème fraîche, orzo en kippenbouillon toe. Roer goed door en breng aan de kook.
Dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 10 minuten doorkoken tot de orzo de bouillon heeft geabsorbeerd. Roer af en toe door.
Draai het gas uit en voeg de parmezaanse kaas en spinazie toe. Roer door tot de spinazie is geslonken.
Voeg eventueel wat zout, peper en extra kaas naar smaak toe.
Lekker met een frisse salade