Emmentaler-notentaart (v)
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Ingrediënten
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 gram walnoten, grof gehakt
100 gram achterham, in reepjes
200 gram emmentaler, grof gehakt
3 grote eieren
2 dl crème fraîche
snufje nootmuskaat
Zout & peper
Bereiding
Leg de ontdooide plakken deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van ca. 26 cm doorsnede. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van ca. 22 cm doorsnede. Prik de deegbodem in met een vork.
Strooi de walnoten, achterham en emmentaler op de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en zout & peper naar smaak. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de taart 35-45 minuten in een voorverwarmde over op 180 graden tot het eimengsel is gestold.
Serveer er een groene salade bij