
Aziatische komkommersalade 2*
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten salade
1 komkommer
1 teen knoflook
1 cm verse gember
2 el sojasaus
2 el sushi-azijn
2 tl crispy chili olie
2 el sesamolie
1 el zwart sesamzaad
Crispy chili olie zelf maken?
Bereiding
Was de komkommers en snijd ze in flinterdunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline maar een kaasschaaf of gewoon een mes kan ook.
Meng de sojasaus met de sushi azijn, crispy chili olie en sesamolie.
Hak de knoflook en de gember fijn en voeg bij de dressing. Voeg de komkommer toe, schep goed om en garneer de Aziatische komkommersalade met sesamzaad.
Zwarte sesam is ongepeld en behoudt zijn vliesje. Die vliesjes bevatten weer goede voedingsstoffen. Zwarte sesamzaadjes hebben een wat intensere smaak dan de witte zaadjes, zijn iets meer bitter en geven een geur van noten af als je deze opbakt.