Knoflookchampignons
champiñones al Ajillo
Ingrediënten
50 gram boter
500 gram champignons
Enkele druppels citroensap
Zout & peper
3 theelepels knoflook, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
De eerste gekweekte paddenstoelen kwamen waarschijnlijk rond het jaar 600 uit Azië. In Europa deed de eerste gekweekte champignon in de 17e eeuw zijn intrede. Een meloenteler vlak bij Parijs ontdekt op een dag dat er champignons op de mest van zijn meloenteelt groeiden. Hij besloot deze nieuwe lekkernij commercieel te gaan telen en te introduceren in de exclusieve Parijse restaurants.
Bereiding
Verhit de boter in een grote pan. Smoor de champignons hierin afgedekt 5 minuten onder af en toe schudden.
Voeg het citroensap en zout en peper toe. Draai het vuur hoger en schud de champignons nog eens. Schep er de knoflook door en verwarm ze nog 2 minuten.
Voeg de peterselie toe en verwarm de champignons nog 1 minuut. Haal ze van het vuur en serveer ze.