Fricassee van varkenshaas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels olijfolie

100 gram gerookte spekblokjes

2 rode uien, in halve ringen

2 teentjes knoflook, fijngesneden

50 gram zongedroogde tomaat in reepjes

500 gram varkenshaas, in reepjes van 1 1/2 cm

Zout & peper

2 eetlepels bloem

1/2 kippenbouillonblokje

1 dl sherry

1 dl room

100 gram ontpitte zwarte olijven, gehalveerd

2 eetlepels fijngesneden verse salie

Bereiding

Verhit de olie en bak hierin het spek in +/- 3 minuten krokant. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze +/- 5 minuten mee. 

Bestrook de reepjes varkenshaas met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze ongeveer 4 minuten mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren.

Los de kippenbouillon op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en room in de pan. 

Voeg de olijven en salie toe en roer goed tot de fricassee begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat alles nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken.


Lekker met pasta of met aardappels uit de oven.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin