Fricassee van varkenshaas
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
100 gram gerookte spekblokjes
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 gram zongedroogde tomaat in reepjes
500 gram varkenshaas, in reepjes van 1 1/2 cm
Zout & peper
2 eetlepels bloem
1/2 kippenbouillonblokje
1 dl sherry
1 dl room
100 gram ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
2 eetlepels fijngesneden verse salie
Bereiding
Verhit de olie en bak hierin het spek in +/- 3 minuten krokant. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze +/- 5 minuten mee.
Bestrook de reepjes varkenshaas met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze ongeveer 4 minuten mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren.
Los de kippenbouillon op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en room in de pan.
Voeg de olijven en salie toe en roer goed tot de fricassee begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat alles nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Lekker met pasta of met aardappels uit de oven.