Hachee met Kerrie

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

750 gram riblappen, in stukken

Zout & peper

2 eetlepels boem

3 eetlepels boter

500 gram uien, in dunne ringen

1 volle eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel rietsuiker

1 bruine boterham zonder korsten, in blokjes

3 dl. water

4 eetlepels zilveruitjes

1 eetlepel maïzena (indien nodig)

1 flesje witbier (30 cl.)

Bereiding

Bestrooi het vlees rondom met zout en bloem. Verwarm de boter in een braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien met de kerriepoeder zachtjes aan.

Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de azijn, suiker, bier, broodblokjes en water toe en laat aan de kook komen. Laat het vlees met de deksel op de pan in ca. 2 uur op laag vuur gaar stoven. Gebruik hiervoor een sudderplaatje.

Voeg het laatste half uur de zilveruitjes toe en laat de saus zonder het deksel op de pan iets inkoken. Naar smaak kun je de saus nog iets meer binden met een beetje losgeroerde maïzena. Breng de hachee verder op smaak met peper.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin