Tagliatelle al gamberetti

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 venkelknol

1 citroen, schoongeboend

5 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing

400 gram tagliatelle

3 teentjes knoflook, geperst

1-2 theelepels chilipepervlokken, naar smaak

10 zongedroogde tomaatjes op olie

125 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

500 gram grote diepvriesgarnalen, ontdooid

50 gram broodkruim of paneermeel

10 gram peterselie, fijngehakt


Extra nodig

Keukenmachine

Bereiding

Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd of schaaf zo dun mogelijk. Meng het sap van 1/2 citroen met 4 eetlepels olijfolie, de honing, zout en peper. Roer de venkel door de dressing en laat marineren. Schep regelmatig om.

Kook de tagliatelle beetgaar. Maal intussen 2 teentjes knoflook met de chilivlokken, zongedroogde tomaten en 4 eetlepels van de tomatenolie in een keukenmachine tot een pasta. Verhit een koekenpan en bak hierin de tomatenpasta en tomaatjes ca. 2 minuten.

Voeg de garnalen toe en bak in 5 minuten gaar. Roer de tagliatelle erdoor en voeg een kneepje citroensap toe. Breng op smaak met zout & peper.

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim met een snuf zout krokant. Voeg de laatste minuut de rest van de knoflook toe. Meng dit broodkruim met de peterselie en 1 eetlepel citroenrasp. Bestrooi de pasta met het broodkruim en serveer met de venkelsalade. 


Variatie: vervang de garnalen door kippendijenfilet

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin