
Tagliatelle al gamberetti
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 venkelknol
1 citroen, schoongeboend
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
400 gram tagliatelle
3 teentjes knoflook, geperst
1-2 theelepels chilipepervlokken, naar smaak
10 zongedroogde tomaatjes op olie
125 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
500 gram grote diepvriesgarnalen, ontdooid
50 gram broodkruim of paneermeel
10 gram peterselie, fijngehakt
Extra nodig
Keukenmachine
Bereiding
Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd of schaaf zo dun mogelijk. Meng het sap van 1/2 citroen met 4 eetlepels olijfolie, de honing, zout en peper. Roer de venkel door de dressing en laat marineren. Schep regelmatig om.
Kook de tagliatelle beetgaar. Maal intussen 2 teentjes knoflook met de chilivlokken, zongedroogde tomaten en 4 eetlepels van de tomatenolie in een keukenmachine tot een pasta. Verhit een koekenpan en bak hierin de tomatenpasta en tomaatjes ca. 2 minuten.
Voeg de garnalen toe en bak in 5 minuten gaar. Roer de tagliatelle erdoor en voeg een kneepje citroensap toe. Breng op smaak met zout & peper.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim met een snuf zout krokant. Voeg de laatste minuut de rest van de knoflook toe. Meng dit broodkruim met de peterselie en 1 eetlepel citroenrasp. Bestrooi de pasta met het broodkruim en serveer met de venkelsalade.
Variatie: vervang de garnalen door kippendijenfilet