Avocadosalade met ei & bacon

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten salade

1 krop bindsla

8 plakjes bacon, uitgebakken

2 grote avocado's in schijfjes

6 eieren hardgekookt, fijngehakt

2 tomaten, ontveld zonder zaad fijngehakt

180 gram blauwe kaas, verkruimeld

1 teentje knoflook, geperst

1 theelepel suiker

1/2 eetlepel citroensap

1 1/2 eetlepel rode wijnazijn

1/2 kop olie

Zout & peper


Bereiding

Meng voor de dressing de knoflook, suiker, citroensap, rode wijnazijn, olie, zout en peper.

Schik de avocado, ei, tomaat en kaas op een bed van sla en strooi de bacon erover. Schenk de dressing over de salade.


Serveersuggestie: lekker met een turksbrood


Tomaten ontvellen: Verwijder eerst het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten daarna in het hete water tot het velletje om krult. Daarna kan je het velletje makkelijk verwijderen.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin