Avocadosalade met ei & bacon
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten salade
1 krop bindsla
8 plakjes bacon, uitgebakken
2 grote avocado's in schijfjes
6 eieren hardgekookt, fijngehakt
2 tomaten, ontveld zonder zaad fijngehakt
180 gram blauwe kaas, verkruimeld
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel suiker
1/2 eetlepel citroensap
1 1/2 eetlepel rode wijnazijn
1/2 kop olie
Zout & peper
Bereiding
Meng voor de dressing de knoflook, suiker, citroensap, rode wijnazijn, olie, zout en peper.
Schik de avocado, ei, tomaat en kaas op een bed van sla en strooi de bacon erover. Schenk de dressing over de salade.
Serveersuggestie: lekker met een turksbrood
Tomaten ontvellen: Verwijder eerst het kroontje en kerf de tomaat aan de onderkant kruislings in. Doe de tomaten daarna in het hete water tot het velletje om krult. Daarna kan je het velletje makkelijk verwijderen.