Bosui Soep

Soep voor 4 - 5 personen

Ingrediënten

10 bosuien

50 gram boter

2 teentjes knoflook

1250 ml water

2,5 bouillonblokjes

70 gram bloem

Zout & peper

Room


De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook lente-uitjes of stengeluitjes genoemd.

Bereiding

Hak de knoflook fijn en snij de bosui in ringen. Hou wat van de fijn gesneden donkere delen achter voor garnering.

Fruit de knoflook en bosui aan in de boter.

Voeg al de bloem toe en gaar dit mee voor 5 minuten.

Voeg de koude bouillon toe en roer het goed door elkaar.

Laat de lente ui soep 15 minuutjes zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Is de soep nog te dik voeg wat extra bouillon toe.

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met room en een paar van de achtergehouden ringetjes bosui.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin