Bosui Soep
Soep voor 4 - 5 personen
Ingrediënten
10 bosuien
50 gram boter
2 teentjes knoflook
1250 ml water
2,5 bouillonblokjes
70 gram bloem
Zout & peper
Room
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook lente-uitjes of stengeluitjes genoemd.
Bereiding
Hak de knoflook fijn en snij de bosui in ringen. Hou wat van de fijn gesneden donkere delen achter voor garnering.
Fruit de knoflook en bosui aan in de boter.
Voeg al de bloem toe en gaar dit mee voor 5 minuten.
Voeg de koude bouillon toe en roer het goed door elkaar.
Laat de lente ui soep 15 minuutjes zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Is de soep nog te dik voeg wat extra bouillon toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met room en een paar van de achtergehouden ringetjes bosui.