Aardappelkoek

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram stevige aardappelen

2 eetlepels gesmolten boter

1 eetlepel olie

Zout & peper


Chuno is typisch voor Bolivia en Peru. Men laat aardappelen bevriezen in de kou die er heerst 's nachts op grote hoogte, daarna wordt de aardappel verder uitgedroogd tijdens de warme dagen. Chuno kan meerdere jaren bewaard worden zonder slecht te worden.

Bereiding

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Schep ze om met de gesmolten boter en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg het aardappelmengsel toe en druk dit stevig aan tot de vorm van een koek.

Bak de koek ongeveer 10 minuten op matig vuur. Schud of steek de koek los en draai deze met behulp van een deksel om.

Bak de koek nu ook aan de andere kant knapperig en goudbruin.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin