Sinaasappelsalade met rode ui

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

1 kleine rode ui

4 sappige sinaasappels

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1/2 theelepel zout

Peper

1 teen knoflook, fijngehakt

1 eetlepel fijngehakte Marjoraan

10 gram gehakte peterselie

125 gram feta, in blokjes

100 gram groene olijven, uitgelekt


Bereiding

Meng voor de dressing de olie, citroensap, zout, peper, knoflook, marjoraan en peterselie in een grote kom.

Snijd de ui doormidden en snijd de helften in dunne ringen. Week ze 10 minuten in koud water. Giet ze af en dep droog.

Schil de sinaasappel met een mes. Snijd het vruchtvlees in ronde plakken en doe deze met al het uitgelopen sap in een schaal.

Meng alle ingrediënten met de dressing door elkaar.


Lekker bij de BBQ

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin