Sinaasappelsalade met rode ui
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 kleine rode ui
4 sappige sinaasappels
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel zout
Peper
1 teen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte Marjoraan
10 gram gehakte peterselie
125 gram feta, in blokjes
100 gram groene olijven, uitgelekt
Bereiding
Meng voor de dressing de olie, citroensap, zout, peper, knoflook, marjoraan en peterselie in een grote kom.
Snijd de ui doormidden en snijd de helften in dunne ringen. Week ze 10 minuten in koud water. Giet ze af en dep droog.
Schil de sinaasappel met een mes. Snijd het vruchtvlees in ronde plakken en doe deze met al het uitgelopen sap in een schaal.
Meng alle ingrediënten met de dressing door elkaar.
Lekker bij de BBQ