Pittige kippenboutjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 kg kleine kippenboutjes
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sojasaus
4 teentjes knoflook
3 groene pepertjes
1 citroen of limoen
2 theelepels zout
1/2 bosje peterselie of koriander
Zo'n 2500 jaar geleden ontstond de sojasaus in China. Boeddhistische monniken brouwden de oer sojasaus van sojabonen, water en zout als smaakmaker voor hun eten. Tegenwoordig zijn er 2 verschillende Chinese varianten; de lichte sojasaus (helder en zout) en de donkere sojasaus (wat dikker en zoeter).
Bereiding
Pureer de ingrediënten voor de marinade met een staafmixer of in een keukenmachine.
Gier de marinade over de kippenboutjes, schep goed om en laat minstens 1 uur marineren op een koele plek.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de kip over de op met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 50 minuten mooi bruin en gaar.
De boutjes zijn koud ook lekker!