Rucola stamppot (V)
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
100 gram rucola
2 rode uien
15 zongedroogde tomaten
Walnoten
Geraspte kaas
Olijfolie
Zout & Peper
2 eetlepels crème fraîche
Bereiding
Schil de aardappels en snijd in parten. Zet een pan water op en kook de aardappels 20 minuten.
Snijd de ui, rucola en zongedroogde tomaten in stukjes. Rooster eventueel de walnoten in een pan zonder olie totdat ze mooi bruin zijn.
Als de aardappels gekookt zijn, giet je het water af en voeg je de crème fraîche toe. Stamp de aardappels fijn met een aardappelstamper en meng de rucola, rode uit, zongedroogde tomaten, walnoten en een snufje zout en peper erdoorheen.
Serveer het geheel met een beetje Parmezaanse kaas.
Rucola is een typische Toscaanse groente, het is een smaakversterker. Het heeft een walnoot-achtige smaak en een beetje het pittige van mosterd. Door deze combinatie kun je het perfect combineren met geitenkaas en honing, in een salade of stamppot.