Zalmlasagne

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

400 gram zalmfilet

1/2 citroen

Zout & peper

300 gram courgette

3 teentjes knoflook

1 bosje dille

4 eetlepels boter

125 ml. room

2 eetlepels bloem

250 ml. droge witte wijn

250 ml. melk

Nootmuskaat

Olijfolie

200 gram lasagnebladen

100 gram geraspte kaas


Extra nodig: ovenschaal

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden. Spoel de zalmfilet af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Snijd de zalm eerst in dunne plakken en dan in reepjes. Per de halve citroen uit en besprenkel de zalm met het sap. Strooi er een beetje zout over.

Snijd de courgette in de lengte door. Snijd de halve courgettes in plakjes. Pel en snipper de teentjes knoflook. Hak de dille fijn.

Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan en smoor de knoflook. Voeg de reepjes zalm en de halve plakjes courgette toe en smoor ze even mee. Giet de room erbij. Kook alles in minuten door op laag vuur. Breng het mengsel op smaak met de dille, zout en peper.

Maak intussen de bechamelsaus. Smelt hiervoor 2 eetlepels boter in een pannetje. Strooi de bloem erin en roe de boter ermee om tot een roux. Blus de roux af met witte wijn en melk. Klop de saus voortdurend, met de garde zodat er geen klontjes in komen. Laat het mengsel kort koken en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Bestrijk een ovenschaal met olijfolie. Bedek de bodem met lasagnebladen en schep er een deel van het zalmmengsel en de bechamelsaus op. Strooi er kaas over. Breng zo een aantal lagen aan, met bovenop lasagnebladen bestreken met bechamelsaus en kaas. Bak de lasagne in 40 minuten midden in de oven.

Laat de schaal voor het opdienen nog ca. 5 minuten in de oven staan. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin