Ajam Bali
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300 gram kipfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
2 tomaten
3 flinke eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels ketjap Manis
1 eetlepel appelazijn
1/2 eetlepel sambal naar smaak
250 ml kippenbouillon
Voor de marinade
2 eetlepels ketjap Manis
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels olie
Zout & peper
De lekkerste tomatenpuree wordt gemaakt van Roma tomaten. Tomatenpuree heeft vaak een zure, iets scherpe smaak. Deze smaak verdwijnt als je de puree enkele minuten meebakt met je gerecht. De suikers in de tomatenpuree gaan tijdens het bakken karamelliseren en dat geeft het een fijnere smaak.
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de kipfilet in blokjes en zet de kip in de marinade voor minimaal 15-30 minuten.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika's en de tomaten in blokjes.
Fruit de ui en knoflook aan in wat boter of olie en voeg de kipfilet toe. Roerbak dit even kort mee en voeg dan de paprika's toe. Bak dit een paar minuten aan en voeg dan de tomatenpuree, de ketjap, azijn, sambal en de verste tomaten toe.
Giet de bouillon over het geheel en meng tot je een saus hebt. Laat dit 10 minuten pruttelen tot een gaar en goed op smaak is.
Serveer met rijst.
Tip voor meer groenten: meng door de saus nog blokjes gare wortel, gare sperziebonen of serveer er rauwkost naast.