Knolselder Pastinaaksoep
Soep voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram knolselder
350 gram pastinaak
2 uien
1 liter kippenbouillon
200 ml. room
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel korianderpoeder
Boter
Peper & Zout
Voor de Topping eventueel:
Amandelschilfers
Dille
Rond de Middeleeuwen diende pastinaak als volksvoedsel. Later is de pastinaak wat verdreven door de aardappel en is het langzaam een vergeten groente geworden
Bereiding
Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Pel en snipper de uien.
Stoof de uien, de pastinaak en de knolselder in wat boter. Kruid ze met het korianderpoeder, de kurkuma en het chilipoeder. Schenk er de bouillon bij. Laat 20 minuten zachtjes koken en mix met de room tot een gladde soep. Kruid ze met peper en zout.
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof goudbruin. Meng er de dille en een beetje olijfolie onder.
Verdeel de soep over de borden. Werk ze af met de amandelschilfers en plukjes dille.