Knolselder Pastinaaksoep

Soep voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram knolselder 

350 gram pastinaak

2 uien

1 liter kippenbouillon

200 ml. room

1/2 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel kurkuma

1/2 theelepel korianderpoeder

Boter

Peper & Zout

Voor de Topping eventueel:

Amandelschilfers

Dille


Rond de Middeleeuwen diende pastinaak als volksvoedsel. Later is de pastinaak wat verdreven door de aardappel en is het langzaam een vergeten groente geworden

Bereiding

Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Pel en snipper de uien.

Stoof de uien, de pastinaak en de knolselder in wat boter. Kruid ze met het korianderpoeder, de kurkuma en het chilipoeder. Schenk er de bouillon bij. Laat 20 minuten zachtjes koken en mix met de room tot een gladde soep. Kruid ze met peper en zout.

Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof goudbruin. Meng er de dille en een beetje olijfolie onder.

Verdeel de soep over de borden. Werk ze af met de amandelschilfers en plukjes dille.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin