Varkenshaasspiesjes

4 porties

Ingrediënten 

600 gr varkenshaas

4 tenen knoflook

6 el honing

6 el sojasaus

6 el hoisinsaus

4 el rijstazijn

50 gr gezouten pinda's

35 gr gezouten cashewnoten

2 tl vijfkruidenpoeder

15 gr verse koriander

peper en zout


Vijfkruidenpoeder, is een Chinese kruidenmix die de vijf basissmaken combineert: zoet, zuur, zout, bitter en umami (hartig). Het wordt voornamelijk gebruikt in de Aziatische keuken, vooral bij het bereiden van vlees, gevogelte en vis.

De samenstelling van vijfkruidenpoeder kan variëren, maar de meest voorkomende ingrediënten zijn: steranijs, kaneel, kruidnagel, venkelzaad en Szechuanpeper.

Bereiding

Begin met het maken van de marinade. Schenk de honing, sojasaus, hoisinsaus, rijstazijn in een steelpannetje. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en pers de tenen knoflook erboven uit.


Roer alles door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Laat 3 tot 4 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en laat de marinade afkoelen.

Snijd de varkenshaas in stukken van circa 2 x 2 centimeter. Schenk de marinade over in een afsluitbaar bakje of een ziploc-zak en leg het vlees er tussen. Schep om of masseer de marinade in het vlees zodat het overal goed bedekt is. Laat het vlees 30 minuten tot 2 uur marineren, zet in de koelkast tot gebruik. 

Rijg het gemarineerde vlees aan 4 spiezen. Grill de varkenshaasspiesjes op de BBQ tot ze rondom krokant, bruin en gaar zijn in circa 6 minuten.


Hak ondertussen de pinda's, cashewnoten en koriander grof. Meng door elkaar en strooi over de char siu varkenshaasspiezen.

Tip: je kunt het vlees ook een nacht laten marineren

Tip: je kunt ook kippendijen gebruiken in plaats van varkenshaas


Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin