Kip met walnotenkorstje & brie

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

Olie om in te vetten en te bestrijken

450 gram kipfilet

125 ml karnemelk

185 gram fijngehakte ongeroosterde walnoten

2 eetlepels bloem

1 eetlepel fijngesneden tijm

1/2 theelepel cayennepeper

Zout & peper

5 eetlepels honing

1 eetlepel dijonmosterd

115 gram brie, in kleine puntjes

Bereiding

Verwarm de over voor op 190 graden. Vet een bakplaat licht in met olie.

Leg de kipfilets in een diep bord, schenk de karnemelk erbij en wentel ze erdoor

Meng in een ander diep bord de walnoten met de bloem, tijm, cayennepeper en wat zout & peper.

Haal de kipfilets om de beurt uit de karnemelk, wentel ze door het walnotenmengsel en druk dit goed aan. Leg de kipfilets op de geprepareerde bakplaat. Bestrijk of besprenkel ze met wat olijfolie. Bak ze in 15-20 minuten gaar in de oven.

Verwarm intussen de honing met de mosterd in een kleine steelpan op middelhoog vuur circa 2 minuten tot een schenkbaar honingsausje.

Haal de kipfilet uit de oven en sprenkel de helft van het honingsausje erover. Leg op elke filet een puntje brie en laat dit in 3-5 minuten smelten in de oven.

Sprenkel de rest van de honingsaus over de kipfilets en serveer.


Weetje: Walnoten zijn supergezond. De vorm van de walnoot lijkt (met wat fantasie) op de vorm van de hersenen. Of dit toeval is? Zeker niet! Volgens de signatuurleer (die in de oudere plantengeneeskunde werd toegepast) vertelden de uiterlijke kenmerken van een plant iets over hun geneeskrachtige werking op de mens. Door de hoge concentratie magnesium worden walnoten in de volksmond nog steeds 'hersenvoedsel' genoemd.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin