
Gerookte kippensoep
Soep voor 4 personen
Ingrediënten
4 grote rode paprika's
1 lange groene peper
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemalen komijn
2 liter kippenbouillon
300 gram gerookte kip in stukjes
Een paar takjes peterselie
Bereiding
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en de peper en snijd ze in grote, platte stukken. Leg ze met het vel naar boven onder een hete gril en laat ze zwart worden. Leg ze onder keukenpapier en laat ze afkoelen. Trek het vel eraf en snijd het vruchtvlees van de paprika's in stukjes en de peper in ringetjes.
Verhit de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de cayennepeper, koriander en komijn toe en fruit dit 1 minuut al roerend mee. Voeg de bouillon, paprika en peper toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verwarm de soep 10 minuten. Voeg de kip en zout & peper toe. Voeg de gehakte peterselie toe.
De rode paprika bevat dubbel zoveel vitamine C als groene paprika's. De bekendste kleuren voor paprika's zijn rood, groen en geel maar er bestaan ook oranje, zwarte, paarse, purpere en witte paprika's.