Griekse aardappelsalade

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram gekookte aardappels, in blokjes

5 lente uitjes, gesnipperd

1 eetlepels kappertjes

10 zwarte olijven

115 gram feta

3 eetlepels peterselie, gesnipperd

2 eetlepels munt, gesnipperd

Ingrediënten dressing

6 eetlepels olie

Sap van één citroen

2 ansjovissen, fijngehakt

3 eetlepels Griekse yoghurt

3 eetlepels dille, gesnipperd

1 theelepel Franse mosterd

Bereiding

Doe de ingrediënten voor de salade in een kom.

Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Meng de dressing door de salade


Groene en zwarte olijven groeien aan dezelfde boom, de Olea. Het verschil zit 'm in de plukperiode. Groene olijven zijn eigenlijk nog niet rijp, zwarte olijven hangen al wat langer aan de tak. Een natuurlijk gerijpte olijf heeft een donkerbruine, paarse kleur. 


Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin