
Griekse aardappelsalade
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram gekookte aardappels, in blokjes
5 lente uitjes, gesnipperd
1 eetlepels kappertjes
10 zwarte olijven
115 gram feta
3 eetlepels peterselie, gesnipperd
2 eetlepels munt, gesnipperd
Ingrediënten dressing
6 eetlepels olie
Sap van één citroen
2 ansjovissen, fijngehakt
3 eetlepels Griekse yoghurt
3 eetlepels dille, gesnipperd
1 theelepel Franse mosterd
Bereiding
Doe de ingrediënten voor de salade in een kom.
Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Meng de dressing door de salade
Groene en zwarte olijven groeien aan dezelfde boom, de Olea. Het verschil zit 'm in de plukperiode. Groene olijven zijn eigenlijk nog niet rijp, zwarte olijven hangen al wat langer aan de tak. Een natuurlijk gerijpte olijf heeft een donkerbruine, paarse kleur.