
Saffraanrisotto
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
2 sjalotjes, gesnipperd
1 ltr bouillon
2 dl witte wijn
300 gram risottorijst
1 zakje saffraan
400 gram garnalen
20 gram boter
Zout & Peper
4 eetlepels dille
80 gram geraspte kaas
Saffraan
Het woord saffraan is afgeleid van het Arabische woord 'Za'faran', wat 'geel' betekent.
Voor 1 kg saffraandraadjes heb je ca. 150.000 bloemen nodig.
Bereiding
De sjalotjes 3 minuten zacht in de olie bakken.
De rijst en saffraan toevoegen en roeren tot alles glanst van de olie.
Bouillon en wijn mengen en scheutje voor scheutje bij de rijst voegen tot alle vocht is opgenomen. Dit duurt ca. 25 minuten.
Roer de garnalen en boter door de rijst en laat warm worden. De risotto op smaak brengen met zout, peper en dille. Kaas apart erbij geven.
