Saffraanrisotto

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 sjalotjes, gesnipperd

1 ltr bouillon

2 dl witte wijn

300 gram risottorijst

1 zakje saffraan

400 gram garnalen

20 gram boter

Zout & Peper

4 eetlepels dille

80 gram geraspte kaas



Saffraan

Het woord saffraan is afgeleid van het Arabische woord 'Za'faran', wat 'geel' betekent. 

Voor 1 kg saffraandraadjes heb je ca. 150.000 bloemen nodig.

Bereiding

De sjalotjes 3 minuten zacht in de olie bakken. 

De rijst en saffraan toevoegen en roeren tot alles glanst van de olie.

Bouillon en wijn mengen en scheutje voor scheutje bij de rijst voegen tot alle vocht is opgenomen. Dit duurt ca. 25 minuten.

Roer de garnalen en boter door de rijst en laat warm worden. De risotto op smaak brengen met zout, peper en dille. Kaas apart erbij geven.


Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin