
Pasta met prei-gorgonzolasaus (v)
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
4 dunne preien (alleen het witte en lichtgroene gedeelte)
300-400 gram spaghetti
Zout & peper
50 gram boter
1/4 liter room
200 gram gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas
Gorgonzola is een pittige blauwschimmelkaas uit het noorden van Italië. De kaas wordt gemaakt van volle koemelk. De naam Gorgonzola heeft de kaas te danken aan de naam van het stadje Gorgonzola (vlakbij Milaan). In dit stadje zou de productie van de kaas ongeveer duizend jaar geleden begonnen zijn.
Bereiding
Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes.
Kook de pasta in ruim koken water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen de boter in een pan en roerbak de prei ca. 1 minuut.
Roer de room erdoor en breng die zachtjes aan de kook.
Snijd de kaas in stukjes, roer die door de room en laat de kaas al roerende smelten
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Variatie: voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe.