Pasta met prei-gorgonzolasaus (v)

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 dunne preien (alleen het witte en lichtgroene gedeelte)

300-400 gram spaghetti

Zout & peper

50 gram boter

1/4 liter room

200 gram gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas


Gorgonzola is een pittige blauwschimmelkaas uit het noorden van Italië. De kaas wordt gemaakt van volle koemelk. De naam Gorgonzola heeft de kaas te danken aan de naam van het stadje Gorgonzola (vlakbij Milaan). In dit stadje zou de productie van de kaas ongeveer duizend jaar geleden begonnen zijn.  

Bereiding

Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes.

Kook de pasta in ruim koken water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit intussen de boter in een pan en roerbak de prei ca. 1 minuut.

Roer de room erdoor en breng die zachtjes aan de kook.

Snijd de kaas in stukjes, roer die door de room en laat de kaas al roerende smelten

Breng de saus op smaak met zout en peper.


Variatie: voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin