Pastasalade met pesto
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300 gram penne
4 eetlepels pesto
50 gram walnoten, grofgehakt
200 gram gerookte kip, in blokjes
8-10 zongedroogde tomaten, in reepjes
150 gram rucola, in grove stukken gesneden
Pesto, met name Pesto Genovese, heeft zijn oorsprong in Genua, een stad in Ligurië, Noord-Italië. De klassieke pesto is een combinatie van basilicum, pijnboompitten, knoflook, pecorino- of Parmezaanse kaas en olijfolie. De naam "pesto" komt van het Italiaanse woord "pestare", wat "stampen" of "malen" betekent, verwijzend naar de traditionele bereidingswijze met een vijzel.
Bereiding
Kook de penne volgens aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de walnoten.
Giet de pasta af en vermeng met de pesto.
Meng de pasta, pesto, walnoten, kip, tomaten en rucola door elkaar.
Serveer de salade direct.
Tip: om de salade wat meer te vullen kun je peer, blauwe kaas en rode ui toevoegen