Pastasalade met pesto

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gram penne

4 eetlepels pesto

50 gram walnoten, grofgehakt

200 gram gerookte kip, in blokjes

8-10 zongedroogde tomaten, in reepjes

150 gram rucola, in grove stukken gesneden


Pesto, met name Pesto Genovese, heeft zijn oorsprong in Genua, een stad in Ligurië, Noord-Italië. De klassieke pesto is een combinatie van basilicum, pijnboompitten, knoflook, pecorino- of Parmezaanse kaas en olijfolie. De naam "pesto" komt van het Italiaanse woord "pestare", wat "stampen" of "malen" betekent, verwijzend naar de traditionele bereidingswijze met een vijzel.

Bereiding

Kook de penne volgens aanwijzingen op de verpakking. 

Rooster de walnoten.

Giet de pasta af en vermeng met de pesto. 

Meng de pasta, pesto, walnoten, kip, tomaten en rucola door elkaar. 

Serveer de salade direct. 


Tip: om de salade wat meer te vullen kun je peer, blauwe kaas en rode ui toevoegen

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin