Makkelijke bami

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 eieren

Zonnebloemolie

500 gram eiermie

1 prei

2 winterpenen

2 teentjes knoflook

2 cm. gember

2 schouderkarbonades

125 gram taugé

150 gram gekookte garnalen

50 ml. zoute chilisaus

Kroepoek


Extra nodig: rasp

Bereiding

Kluts de eieren los en breng ze op smaak met een beetje zout en peper.

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Schenk de eieren erin en bak ze in ca. 4 minuten op laag vuur. Haal de omelet uit de pan en laat hem afkoelen.

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel koud en laat uitlekken.

Halveer de prei in de lengte en spoel schoon onder de kraan. Snijd het witte gedeelte in halve ringen en het groen in dunne reepjes.

Schil en rasp de winterpenen. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de schouder karbonades in dobbelsteentjes. 

Verhit een scheut olie in de wok en bak het vlees, de knoflook en gember ca. 3 minuten. Voeg de prei en winterpeen toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de taugé en garnalen toe en bak ze kort mee.

Meng de chilisaus erdoor. Snijd de omelet in reepjes en meng door de groente.

 Schep de mie op borden en verdeel de groente met het vlees en de garnalen erover. Leg de kroepoek erbij.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin