Makkelijke bami
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
3 eieren
Zonnebloemolie
500 gram eiermie
1 prei
2 winterpenen
2 teentjes knoflook
2 cm. gember
2 schouderkarbonades
125 gram taugé
150 gram gekookte garnalen
50 ml. zoute chilisaus
Kroepoek
Extra nodig: rasp
Bereiding
Kluts de eieren los en breng ze op smaak met een beetje zout en peper.
Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Schenk de eieren erin en bak ze in ca. 4 minuten op laag vuur. Haal de omelet uit de pan en laat hem afkoelen.
Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel koud en laat uitlekken.
Halveer de prei in de lengte en spoel schoon onder de kraan. Snijd het witte gedeelte in halve ringen en het groen in dunne reepjes.
Schil en rasp de winterpenen. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de schouder karbonades in dobbelsteentjes.
Verhit een scheut olie in de wok en bak het vlees, de knoflook en gember ca. 3 minuten. Voeg de prei en winterpeen toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de taugé en garnalen toe en bak ze kort mee.
Meng de chilisaus erdoor. Snijd de omelet in reepjes en meng door de groente.
Schep de mie op borden en verdeel de groente met het vlees en de garnalen erover. Leg de kroepoek erbij.