Garnalen met Spek

Voor ca. 12 stuks

Ingrediënten

12 grote garnalen, gepeld, koppen en staartstukken er nog aan; ui de diepvries (nacht ontdooid)

50 gram geraspte verse mozzarella

1 theelepel vers geraspte zwarte peper

12 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd, zoveel mogelijk vet afgesneden

Olijfolie


Saus

Zure room

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel versgemalen peper

sap van 1/2 citroen

Bereiding

Snijd de garnalen langs de rug in, maar niet helemaal door. Meng de kaas en de peper en vul hiermee de garnalen.

Omwikkel elke garnaal met een plakje spek, vanaf de kop (die blijft uitsteken) tot de staart. Zet dit zo nodig vast met een cocktailprikker. Bestrijk de garnalen met olijfolie en gril of bak ze 7 tot 10 minuten in een op 230 graden voorverwarmde oven. 

Meng alle ingrediënten voor de saus en serveer deze bij de warme garnalen.



Zure room is room waar melkzuurbacteriën aan toegevoegd zijn. Hierdoor gaat de room fermenteren, en wordt de room zuurder van smaak én dikker.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin