Garnalen met Spek
Voor ca. 12 stuks
Ingrediënten
12 grote garnalen, gepeld, koppen en staartstukken er nog aan; ui de diepvries (nacht ontdooid)
50 gram geraspte verse mozzarella
1 theelepel vers geraspte zwarte peper
12 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd, zoveel mogelijk vet afgesneden
Olijfolie
Saus
Zure room
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen peper
sap van 1/2 citroen
Bereiding
Snijd de garnalen langs de rug in, maar niet helemaal door. Meng de kaas en de peper en vul hiermee de garnalen.
Omwikkel elke garnaal met een plakje spek, vanaf de kop (die blijft uitsteken) tot de staart. Zet dit zo nodig vast met een cocktailprikker. Bestrijk de garnalen met olijfolie en gril of bak ze 7 tot 10 minuten in een op 230 graden voorverwarmde oven.
Meng alle ingrediënten voor de saus en serveer deze bij de warme garnalen.
Zure room is room waar melkzuurbacteriën aan toegevoegd zijn. Hierdoor gaat de room fermenteren, en wordt de room zuurder van smaak én dikker.