Kip-mango-avocado torentje
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 avocado
1 gerookte kipfilet
1/2 mango
1 bolletje mozzarella
4 spekreepjes
Pijnboompitten
Sap van een sinaasappel
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
Zout & Peper
Extra nodig: serveerring / 4 glaasjes
Bereiding
Doe 1 dl. sinaasappelsap in een pannetje en laat inkoken tot de helft. Laat afkoelen
Schil halveer en ontpit de avocado en snij in kleine blokjes. Snij de gerookte kipfilet in kleine blokjes. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de bol mozzarella in kleine blokjes
Bak de spekreepjes knapperig
Rooster de pijnboompitten
Maak met hulp van een serveerring van 7 cm. 4 torentjes, of gebruik een glas. Maak opeenvolgend laagjes van avocado, kipfilet, mango en mozzarella.
Maak een dressing van de ingekookte sinaasappelsap, de olijfolie en de honing.
Giet de dressing over het torentje
Garneer met pijnboompitjes en versgemalen peper.