Salade Nicoise

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten salade

240 gram sperziebonen

450 gram aardappelen, in blokjes

1 kleine krop bindsla in stukjes

4 rijpe tomaten

1 komkommer, zonder zaad in stukjes

1 rode paprika, in blokjes

4 hardgekookte eieren, in vieren

24 zwarte olijven

1 blikje tonijn (240 gram)

2 blikjes ansjovis (60 gram)

Basilicum

4 eetlepels Dijon mosterd

1 teentje knoflook, geperst

4 eetlepels citroensap of witte wijnazijn

1/2 kop zonnebloemolie

1/2 kop olijfolie

Zout & peper



Bereiding

Doe de mosterd, 1 blikje ansjovis en knoflook in de keukenmachine en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Klop er de citroensap of azijn door. Klop er daarna in een dun straaltje de zonnebloemolie gevolgd door de olijfolie door. Klop tot de dressing glad en romig is.

Kook de sperziebonen in 3 minuten gaar en laat afkoelen. 

Kook de aardappelen in 10-15 minuten gaar. Besprenkel met wat azijn en olijfolie en een lepel dressing. 

Schik de sla op een schaal, leg de tomaten, komkommer en paprika erop. Leg daarna de sperziebonen en aardappelen erop. Leg de eieren, de olijven, tonijn en ansjovis boven op de salade. 

Garneer met basilicum en schenk de rest van de vinaigrette erover.



De salade niçoise is een combinatie van vis en groente en ei. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice. Er zijn veel verschillende recepten en velen claimen dat hun versie de enige echte salade niçoise is. Het enige echte recept bestaat echter niet: er zijn allerlei varianten die allemaal salades niçoises zijn. Een aantal ingrediënten is terug te vinden in alle versies. Daarnaast kan het recept worden uitgebreid met allerlei extra ingrediënten 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin