Varkensvlees met gember en bosui

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 Varkensribeyes

Olijfolie 

3 bosuien in schuine stukjes

7 cm gemberwortel geschild in julienne (60 gram)

4 tenen knoflook

1 groene chilipeper

3 eetlepels Mirin

2 eetlepels donkere sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

1 theelepel sesamolie

1 1/2 eetlepel rijstwijn

15 gram peterselie grofgesneden

60 gram gezouten, geroosterde pinda's

1 eetlepels sesamzaad geroosterd

Zout 

Bereiding

Schenk wat olijfolie in een pan en zet op hoog vuur. Voer de bosui, gember, knoflook en chilipeper toe en bak alles 5 minuten onder regelmatig roeren tot de knoflook gaat kleuren. Stort alles in een kom en zet hem opzij.

Bak de Varkensribeyes goudbruin en bijna gaar. Doe de Mirin, sojasaus, ketjap manis, sesamolie, rijstazijn en 1/2 theelepel zout in de pan. Laat alles 2 minuten koken en doe het bosuimengsel weer in de pan. Roer 1 minuut, haal de pan van het vuur en roer er de peterselie en pinda's door. 

Serveer het vlees en bestrooi met het sesamzaad. 


Mirin is een zoete, Japanse rijstwijn die vaak voor 40-50% uit suiker bestaat. Mirin is rijstwijn, en is qua structuur ook een tikkeltje dikker, bijna stroperig. Mirin wordt veel gebruikt in marinades. In tegenstelling tot rijstazijn, is mirin meer zoet dan zuur.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin