Kipspiesen met honing-gemberglazuuur
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
4 eetlepels honing
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel fijn geraspte gemberwortel
2 knoflooktenen, fijngehakt
1/2-1 theelepel nam prik (hete chilisaus)
900 gram kipfilet in brede repen gesneden
Olie
Zout & peper
1 limoen, in partjes gesneden
Bereiding
Roer de honing, sojasaus, rijstazijn, gemberwortel, knoflook en nam prik door elkaar. en breng ze op matig vuur aan de kook. Zet het vuur lager en laat het glazuur ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Zet het weg.
Bestrijk de repen kipfilet met olie en bestrooi ze met het zout en de peper.
Gril of bak de kipfilet 2-3 minuten, draai ze één keer om. Bestrijk het vlees aan weerskanten met het glazuur en gril of bak de kipfilet nog 2-3 minuten tot het vlees door en door gaar is en het glazuur glanst. Draai de repen tussentijds één keer om.
Serveer ze warm met partjes limoen.
Variatie: Dit glazuur is ook lekker bij gegrilde garnalen.
Als je het met een beetje mayonaise aanmaakt, is het ook heerlijk sandwichbeleg of een dressing voor een kipsalade of garnalencocktail.