Kipsaté met Pindasaus
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten kipsaté
6 eetlepels olie
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels citroensap
1 theelepel gemalen gemberwortel
3-4 tenen knoflook, gesnipperd
2 eetlepels bruine suiker
1 kleine rode Spaanse peper
4 kipfilets
Ingrediënten pindasaus
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olie
2 lente-uitjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel bruine suiker
Bereiding
Meng de marinade ingrediënten in een kom.
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipfilet door de marinade. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Rijg de kipblokjes aan satéprikkers. Gril of bak de saté.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een keukenmachine.
Verwarm het mengsel enkele minuten met een flinke scheut melk of water in een pannetje.
Serveer over de kipsaté of geef het er apart bij.
Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe. In Maleisië en Singapore komt men het vaak tegen als satay.