
Gegrilde kip met saffraanmayonaise
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Saffraandraadjes
3 tenen knoflook gepeld
1 theelepel zout
1 snee witbrood zonder korstjes
1/4 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels tomatensap
2 eidooiers op kamertemperatuur
1 eetlepel grove mosterd
1 1/2 dl. olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 rode paprika, geroosterd, in blokjes
1 eetlepel peterselie, fijngesneden
600 gram kipfilet
Olijfolie
Zout & Peper
Bereiding
Rooster de saffraan in een koekenpan op laag vuur. Maal de knoflook samen met het zout en de saffraan. Doe het brood toe tot het uiteen valt. Voeg het paprikapoeder en de tomatensap erbij en stamp alles tot een puree.
Klop de eidooiers, mosterd en beetje zout door elkaar. Laat de olie in het kommetje glijden terwijl je flink klopt. Als 1/3 van de olie is toegevoegd, moet het een glad en dik mengsel zijn. Klop er 1 eetlepel citroensap door en voeg dan al kloppend de rest van de olie in een fijn straaltje toe. Roer de laatste lepel citroensap door de mayonaise, gevolgd door het broodmengsel, de paprikablokjes en de peterselie.
Meng de kipfilet in een kom met olie en zout en peper. Gril de kipfilet.
