
Turkse salade
bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 krop bindsla, in stukjes gescheurd
1 groene paprika, in dunne repen
1 rode paprika, in dunne repen
1/2 komkommer, in blokjes
4 tomaten, in plakjes
1 rode ui, in halve ringen
1 blok feta
Zwarte olijven
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
1 eetlepel munt, fijngehakt
Zout & peper
Bereiding
Doe de sla, paprika, komkommer, tomaat en ui in een grote schaal. Strooi de verkruimelde feta erover en schep alles door elkaar.
Meng de olijfolie, citroensap en knoflook. Roer de peterselie en munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de dressing over de salade en schep alles voorzichtig door elkaar. Garneer met een handvol olijven en serveer direct.
Feta (Grieks: φέτα) is een Griekse kaas die behoort tot een familie van witte kazen waartoe ook bijvoorbeeld beyaz peynir (Turkije), sirene (Bulgarije) en telemea (Roemenië) behoren. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, eventueel aangevuld met geitenmelk. Er bestaan ook op feta gelijkende kazen op basis van koemelk. Feta wordt gezouten en geconserveerd in een zoutoplossing, gedurende een periode van minimaal twee maanden.