Bombe van zalm
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Gerookte zalm
2 eetlepels pijnboompitten
1 rijpe avocado
Sap en rasp van 1 limoen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
300 gram garnalen
1 eetlepel fijngesneden bieslook
Zout & peper
1 komkommer
1 eetlepel fijngesneden zongedroogde tomaten
50 gram rucola
Extra nodig: keukenmachine, kopje of andere vorm.
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Halveer de avocado, bestrijk de snijvlakken direct met limoensap. Pureer de avocado met 2 eetlepels limoensap, de knoflook en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine. Meng de garnalen en pijnboompitten door de avocado crème. Voeg naar smaak bieslook, zout en peper toe.
Leg in heet ingevette kopje een plak gerookte zalm. Schep er 1/5 deel van de avocado crème in. Druk de crème aan en vouw de zalm er overheen. Neem het bolletje uit het kopje, vorm de zalm goed om het bolletje en verpak het in plastic folie. Maak zo nog 3 bolletjes.
Schaaf lange linten van de komkommer en halveer ze. Zet de zalmbolletjes en komkommer tot gebruik in de koelkast.
Roer een dressing van 3 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel limoensap en 1/2 eetlepel limoenrasp.
Roer een tomatenolie van de gedroogde tomaten en 3 eetlepels olijfolie.
Laat de zalmbolletjes 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verdeel de rucola over de 4 borden en leg de bolletjes zalm hierop. Besprenkel met de dressing. Leg de komkommerlinten en nog wat avocado crème eromheen. Sprenkel de tomatenolie eromheen.