Muffins met Tonijndip

Voor ca. 12 stuks

Ingrediënten

240 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

120 gram boter, gesmolten

2,5 dl. melk

40 gram geraspte oude kaas

120 gram zwarte olijven, in ringen

12 zongedroogde tomaten in blokjes

40 gram ansjovis

400 gram tonijn uit blik

2 eetlepels gehakte peterselie

2 eetlepels gehakte basilicum

Olijfolie

Zout & Peper

Bereiding

Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, geraspte kaas, de olijven en de zongedroogde tomaten. 

Meng de melk met het ei en de gesmolten boter

Voeg beide mengsels samen en roer kort door (het mag geen glad mengsel worden).

Giet het deeg in ingevette muffinvormpjes en bak in ongeveer 20 minuten op 200 graden af.

Pureer alle overige ingrediënten voor de dip. Voeg olijfolie toe en maak er een smeuïge dip van.



Variatie: kleine blokjes fetakaas en/of gerookte ham toevoegen.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin