Muffins met Tonijndip
Voor ca. 12 stuks
Ingrediënten
240 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
120 gram boter, gesmolten
2,5 dl. melk
40 gram geraspte oude kaas
120 gram zwarte olijven, in ringen
12 zongedroogde tomaten in blokjes
40 gram ansjovis
400 gram tonijn uit blik
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte basilicum
Olijfolie
Zout & Peper
Bereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, geraspte kaas, de olijven en de zongedroogde tomaten.
Meng de melk met het ei en de gesmolten boter
Voeg beide mengsels samen en roer kort door (het mag geen glad mengsel worden).
Giet het deeg in ingevette muffinvormpjes en bak in ongeveer 20 minuten op 200 graden af.
Pureer alle overige ingrediënten voor de dip. Voeg olijfolie toe en maak er een smeuïge dip van.
Variatie: kleine blokjes fetakaas en/of gerookte ham toevoegen.