Honing-mosterd-dillezalm
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300 gram witte rijst
1 eetlepel honing
1 eetlepel witte wijnazijn
60 ml. olijfolie
1 bosje dille
1 eetlepel grove mosterd
Zout & peper
450 gram zalmfilet
2 kropjes little gem
1 bakje tuinkers
200 gram doperwten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
Pureer voor de marinade de honing, azijn, 40 ml. olijfolie, een half bosje dille en de mosterd met een staafmixer en breng op smaak met wat zout en peper.
Snijd de zalmfilet in 4 stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schenk de marinade over de zalm en bak de zalm in de voorverwarmde oven in ca. 12 minuten gaar.
Snijd de little gem in repen. Meng de rijst, little gem, tuinkers, doperwten met 20 ml. olijfolie. Breng de salade op smaak met wat zout en peper.
Schep de rijstsalade op borden, verdeel de zalm over de rijstsalade en garneer met de overgebleven dille.
Little gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het is een soort sla die compact groeit, met een mooi gevuld hart.