Garnalen piri piri

Voor 4 personen

Ingrediënten

600 gr rauwe Garnalen (bijvoorbeeld diepvries)
8 teentjes knoflook
4 rode pepers
1 tl pimenton (gerookte paprikapoeder)
1 tl gedroogde oregano
2 + 2 el Olijfolie 


Gerookt paprikapoeder, ook bekend als pimentón, geeft gerechten net iets meer pit dan gewoon paprikapoeder en wordt gebruikt om gerechten te kruiden of een rode kleur toe te voegen.  

Bereiding

Wanneer je diepvries garnalen gebruikt laat je ze eerst ontdooien. Maak ze daarna schoon. Haal de staartjes van de garnaal en verwijder het darmkanaal. Je kunt ze ook al schoongemaakt kopen. Dep ze met een stukje keukenpapier droog. 

Meng de pimenton met de gedroogde oregano. Voeg beetje bij beetje 2 eetlepels olijfolie toe. Zet even apart.
Hak de pepertjes fijn. Wanneer je niet van heel heet houd, verwijder dan eerst de zaadjes. Pel de teentjes knoflook en plet ze.

Doe de resterende olijfolie in de pan. Laat de olie warm worden. Voeg dan de geplette knoflook en rode peper toe. Zet het vuur heel laag en laat de knoflooktenen in 7-10 minuten langzaam bruin worden. Let op dat ze niet verbranden. Zet eventueel een vlamverdeler onder de pan.

Voeg de garnalen toe, schep ze goed door de olie (die nu al een heerlijk pittig smaakje heeft). Doe na ongeveer 1 minuutje de pimentón en oregano-olie er bij. En schep opnieuw goed om, bak de garnalen in nog 2 minuten gaar.

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin