
Spaghetti bolognese
Hoofdgerecht voor 6 personen
Ingrediënten
1200 gram gemengd gehakt
5 eetlepels olijfolie
3 rode uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel scherp paprikapoeder
2 blikken tomatenblokjes (à 400 gram)
1 laurierblad2 takjes tijm
3 wortelen
1/2 stronk selderij
1 prei
Suiker
Zout & peper
1 bosje bladpeterselie
750 gram spaghetti
Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Bak het gehakt in een pan met olijfolie stevig aan op een hoog vuur en roer daarbij goed zodat het kruimelig wordt. Pel de uien en knoflook, snijd ze fijn en voeg ze toe. Roer er tomatenpuree door, bak die even stevig mee en strooi er dan paprikapoeder over.
Voeg de tomatenblokjes toe, vul beide blikken met water en giet dit erbij. Voeg laurierblad en gewassen tijm toe, breng alles aan de kook en laat het dan op een laag vuur 30 minuten zachtjes koken, roer af en toe goed door.
Schrap de wortelen, maak de selderij en prei schoon, wat alles en snijd het in kleine stukjes. doe de groenten in de saus en kruid met een snufje suiker, zout en peper. Laat alles op een laag vuur nog 30 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de peterselie, schud de takjes droog, trek de blaadjes eraf en hak ze fijn.
Giet de spaghetti af en doe hem in een grote voorverwarmde schaal. Breng de bolognesesaus nogmaals op smaak met suiker, zout en peper, schep hem bij de pasta en meng alles goed door elkaar. Schep daarna de peterselie erdoor.
Schep de spaghetti in diepe borden en eet hem met versgeraspte Parmezaanse kaas en een lekker glas wijn!
Variatie: voeg een fijngehakte chilipeper toe
Variatie: maak een chili door kidneybonen, mais, paprika, chilipeper en wat chili-con-carnekruiden toe te voegen.