Courgette soep
Soep voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram courgette
2 kleine aardappelen
1 ui
25 gram boter
1 liter kippenbouillon
4 gedroogde tomaten op olie
Zout & peper
4 eetlepels slagroom
2 eetlepels gesnipperde basilicum
Courgettes zijn vruchtgroenten die tot dezelfde familie behoren als meloenen en komkommers. Het woord 'courgette' is een verkleinwoord van het Franse woord courge, wat 'pompoen' betekent. Courgette wordt ook wel eens 'mergpompoen' genoemd.
Bereiding
Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes van ca. 2 cm. Rasp de geschilde en gewassen aardappelen grof. Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in een pan en bak de courgette aardappel en ui zachtjes ca 5 minuten; roer af en toe.
Schenk de bouillon bij de groenten en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 15 minuten koken.
Snipper intussen de uitgelekte tomaten heel fijn.
Breng de soep op smaak met zout en peper en pureer hem met een staafmixer of in een foodprocessor
Afwerking: schep de soep in borden of kommen en roer er per portie in eetlepel slagroom door en verdeel de gedroogde tomaat en basilicum erover.