Knoflookchampignons met spek
voor ongeveer 10 - 15 stuks
Ingrediënten
125 gram spekreepjes
250 gram champignons
200 ml slagroom
40 ml witte wijn
6 tenen knoflook geperst
150 gram geraspte mozzarella
50 gram Parmezaanse kaas geraspt
Peterselie
30 gram boter
Zout & Peper
Een champignon is een eetbare paddenstoel genaamd Agaricus bisporus en behoord tot het rijk der schimmels. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord campania hetgeen zoiets als (open) vlakte betekent. De schimmel werd waarschijnlijk in China en Japan als eerste verbouwd. De oude Grieken begonnen met het telen van de champignon op paardenpoep gemengd met as rond 200 voor Christus.
Bereiding
Verwarm voor 200 graden en vet en ovenschaal in.
Bak de spekreepjes aan in een koekenpan. Haal ze hierna uit de pan en zet ze even weg op keukenpapier.
Smelt in dezelfde pan een klontje boter. Doe de champignons erbij en bak deze in 5 minuten rondom bruin. Doe hierna de wijn erbij en bak dit 2 minuten mee. Doe hierna de knoflook erbij en bak dit ook even mee voor je de slagroom en peterselie toevoegt.
Doe hierna de spekreepjes erbij en roer de helft van de kaas erbij. Verwarm dit even mee.
Doe het mengsel hierna in een ovenschaal. Bestrooi het met mozzarella en Parmezaanse kaas.
Laat het 15 minuten in de oven gratineren.
Serveer met brood.