Knoflookchampignons met spek

voor ongeveer 10 - 15 stuks

Ingrediënten

125 gram spekreepjes

250 gram champignons

200 ml slagroom

40 ml witte wijn

6 tenen knoflook geperst

150 gram geraspte mozzarella

50 gram Parmezaanse kaas geraspt 

Peterselie

30 gram boter

Zout & Peper


Een champignon is een eetbare paddenstoel genaamd Agaricus bisporus en behoord tot het rijk der schimmels. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord campania hetgeen zoiets als (open) vlakte betekent. De schimmel werd waarschijnlijk in China en Japan als eerste verbouwd. De oude Grieken begonnen met het telen van de champignon op paardenpoep gemengd met as rond 200 voor Christus.

Bereiding

Verwarm voor 200 graden en vet en ovenschaal in.

Bak de spekreepjes aan in een koekenpan. Haal ze hierna uit de pan en zet ze even weg op keukenpapier.

Smelt in dezelfde pan een klontje boter. Doe de champignons erbij en bak deze in 5 minuten rondom bruin. Doe hierna de wijn erbij en bak dit 2 minuten mee. Doe hierna de knoflook erbij en bak dit ook even mee voor je de slagroom en peterselie toevoegt.

Doe hierna de spekreepjes erbij en roer de helft van de kaas erbij. Verwarm dit even mee.

Doe het mengsel hierna in een ovenschaal. Bestrooi het met mozzarella en Parmezaanse kaas.

Laat het 15 minuten in de oven gratineren.

Serveer met brood. 

Koken met Angela 2021 | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin