Olijvenquiche (v)
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Ingrediënten
4 velllen bladerdeeg, ontdooid
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel pittige mosterd
2 eetlepels tapenade
100 gram zwarte olijven zonder pit
100 gram groene olijven zonder pit
1/2 bosje tijm
200 gram verse geitenkaas
200 gram crème fraiche
1 dl. melk
4 eieren
Zout & peper
Paprikapoeder
Boter voor de vorm
Bereiding
Leg de ontdooide plakken deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van ca. 26 cm doorsnede. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van ca. 22 cm doorsnede. Prik de deegbodem in met een vork.
Bestrijk de quiche bodem met de mosterd en de tapenade.
Hak de olijven grof. Was de tijm, dep droog en pluk de blaadjes. Vermeng de olijven met de tijm en verdeel over de quichebodem.
Klop de eieren los met de melk, geitenkaas en crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Schenk het eimengsel over de olijven in de vorm en bak de taart 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Schakel de oven na 10 minuten terug naar 180 graden. De taart is goed als het eimengsel gestold is.
Serveer er een groene salade bij.