
Bulger met Paddenstoelen en feta (v)
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300 gram bulger
Olijfolie
2 uien in halve dunne plakken
2 theelepels komijnzaad
750 gram gemengde champignons in plakjes
3 eetlepels tijmblaadjes
3 eetlepels balsamicoazijn
15 gram dille, gehakt
200 gram feta, in blokjes
1/2 tot 1 theelepel chilivlokken (naar smaak)
Zout & peper
Bulgur is een veelzijdige koolhydraatbron die gemaakt wordt van tarwe, waaronder van durum. Deze tarwesoort heeft een grote en harde korrel. De korrels worden gestoomd of voorgekookt en daarna in stukjes gebroken, wat bulgur een wat grover product maakt. Het heeft een lichte en nootachtige smaak en kan op verschillende manieren gebruikt worden:
Bereiding
Bereid de bulger volgens verpakking.
Schenk 2 theelepels olijfolie in een grote pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg de uit toe en bak in 8 minuten tot de plakken gaar en gekaramelliseerd zijn. Doe er 1 theelepel komijnzaad bij en bak nog 1 minuut toto de uien diep goudbruin zijn. Schep ze uit de pan en zet opzij.
Doe weer 2 eetlepels olijfolie in de pan en draai het vuur hoog. Voeg de champignons toe met 1/2 theelepel zout en bak ze regelmatig roerend 6 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Voeg de overgebleven theelepel komijnzaad en de tijm toe en roerbak 1 minuut. Giet de balsamico in de pan en bak 1 minuut, de balsamico moet vrijwel volledig inkoken. Roer de bulger, ui, dille, feta en chilivlokken door het champignonmengsel tot alles goed heet is en haal de pan van het vuur.
Verdeel de bulger en paddenstoelen op een grote schaal of op de boerden. Bestrooi met wat extra dille, besprenkel met de overgebleven olijfolie en dien hem op.
Variatie: voor een niet vegetarische variant, halveer de feta en voeg gebakken gekruide blokjes kipfilet of kipdijen toe.